
برخی رسانهها در ایران خبر دادهاند که بخشی از سیبهای موجود در بازار ایران آلوده به موادی غیر خوراکی و «سرطانزا» است؛ موادی که برای درخشندگی و لطافت پوست میوههایی همچون سیب استفاده میشود.برخی رسانهها در ایران خبر دادهاند که بخشی از سیبهای موجود در بازار ایران آلوده به موادی غیر خوراکی و «سرطانزا» است؛ موادی که برای درخشندگی و لطافت پوست میوههایی همچون سیب استفاده میشود.برای نمونه روزنامه «کسب و کار»، چاپ تهران، در شماره روز دوشنبه هفدهم آذرماه خود خبر داده که بخشی از سيبهای موجود در بازار ايران به «پارافين» و «واکس غير استاندارد ميوه» آغشته است.این در شرایطی است که در تازهترين واکنشها به استفاده از پارافين در محصولات مرکباتی، وزارت جهاد کشاورزی در اطلاعيهای آورده که سيب محصول ایران نيازی به استفاده از واکس ندارد.در اطلاعيه وزارت جهاد کشاورزی آمده که «ايران يکی از کشورهای مهم صادرکننده سيب در دنياست و سالانه بهطور میانگین حدود ۳۰۰ هزار تن از اين محصول به کشورهای ديگر صادر میشود اما تاکنون گزارشی درباره ارجاع محصول صادراتی به کشور به دليل استفاده از واکس ميوه ارائه نشده است.»خبرگزاری فارس هم گزارش داده که مدتی است سیبهایی وارد بازار شده که دارای لعابی چرکین هستند که این لعابها به نوشته این خبرگزاری همان واکسهای شیمیایی هستند که برای نگهداری از رنگ و پوست میوه و به ویژه سیب درختی استفاده میشوند.این خبرگزاری برای نمونه به بازار میوه خوزستان اشاره کرده و خبر داده که عدهای از شهروندان در تماس با خبرگزاری فارس استان خوزستان، از وجود چنین مشکلی در بین سیبهای خریداری شده گلایه کردهاند.از دیگر سو، در شبکههای اجتماعی نیز برخی کاربران نسبت به وجود چنین موردی در بین میوهها، هشدار دادهاند و همدیگر را از خطر روی مواد خوراکی آگاه میکنند.اما روزنامه کسب و کار در شماره روز دوشنبه خود از «سيبهای پارافينی» به عنوان ميوههايی نام برده که «مسئولان عنوان میکنند توليدکنندگان مرکبات برای بازارپسندی از پارافين غيرسمی برای براقی آن استفاده میکنند ولی برخی کشاورزان از واکس زدن ميوهها گلايه دارند و حتی آلودگی مواد شيميايی آن را مطرح کردهاند.»این در شرایطی است که بهتازگی حسن قاضیزاده هاشمی، وزير بهداشت ایران، به مردم توصيه کرده که...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر